22. 10. • JAROSLAV SVOBODA – JÍME SVOU ZAHRADU – JAK BÝT CO NEJVÍCE SOBĚSTAČNÍ POTRAVINAMI I Z MENŠÍ ZAHRADY
od 16:30 hod

VSTUPENKY TADY


Legendární Jaroslav Svoboda, autor bestselerových knih o zahradách, permakultuře a ekologickém pohledu na pěstování ovoce a zeleniny v našich zahradách. Přednášky Jaroslava Svobody jsou velmi vzácné četností i množstvím informací, které svým posluchačům přináší.To nejzdravější a nejetičtěji pěstované jídlo vám díky přírodním koloběhům může růst u domu. Bez jedovaté chemie, bez transportu kolem světa, bez meziskladů, faktur a korporací. Jen díky úrodné půdě, mulči, slunci, vodě a troše vaší péče. Finanční vklad do celoročního pěstování jídla na své zahradě může být jen v hodnotě několika běžných nákupů. Semínka, sazenice, nářadí. Každá zahrada může být mnohonásobně jedlejší, než si možná myslíte. Nejde jen o zeleninové záhony. Můžeme pěstovat plodiny v patrech, od jedlých hlíz pod zemí i ve velkých květináčích, přes spousty jedlých a léčivých trvalek až po menší, střední a vyšší stromy a keře. Propojením ušetříme prostor. A nezapomeňme na zajímavé jedlé popínavky! Po této přednášce uvidíte každé místečko vaší zahrady jako potenciální zdroj nové superzdravé potravy. Pokud se dobře osadí a opečuje. Zároveň se snažíme navrhnout výsadby tak, abychom minimalizovali práci a většina toho rostla rok co rok sama. Jde to. V přednášce bude věnován prostor i nejlepším formám skladování na zimu, které zachovají v potravinách život a metody průběžného sklízení všeho jedlého, které je k vyšším výnosům i z malé zahrady nezbytné.